Literatūrinės slinktys 2017

Apie projektą

LITERATŪRINĖS SLINKTYS 2017

Festivalis vyko balandžio 18–22 d.

Jaunieji kūrėjai kartu su organizatoriais lankėsi Vilniaus, Kauno, Pakruojo, Varėnos, Jonavos rajonų mokyklose, bibliotekose ir kitose literatūrai neabejingose vietose. Ten „slinktininkai“ bendravo su mokiniais, pedagogais, šiaip skaitančiąja bendruomene, atsakinėjo į jiems rūpimus klausimus, klausėsi ir pačių vietos talentų kūrybos.

LRT radijuje vyksui trijų valandų transliacija buvo kiek kitokia – tiesioginiame eteryje klausytojai girdėjo ne tik autorių kūrybą, tačiau apie šiuolaikines literatūros tendencijas kalbėjo ir pripažinti literatūros kritikai, taip pat apie literatūros poslinkius buvo diskutuojama su Lietuvoje gerai žinomais rašytojais.

Festivalio pabaiga buvo vainikuota renginiu „Literatūrinis barbekiu“ Rašytojų sąjungos kieme. Čia į „Literatūrinių slinkčių“ sūkurį galėjo įsitraukti visi norintys literatūros mėgėjai, o poetui ir vertėjui Dominykui Norkūnui buvo įteikta Tetos premija.

Kaip ir kasmet, buvo išleistas jaunųjų rašytojų kūrybos rinkinys. Jame – prozininkės Monikos Baltrušaitytės bei poetų Simono Bernoto, Mariaus Povilo Elijaus Martynenko, Aisčio Žekevičiaus ir Simono Buloto kūryba.

„Esame įsitikinę, kad sprendimas keisti almanacho koncepciją pasiteisino. Tokiu būdu kur kas labiau yra atskleidžiamas „Literatūrinių slinkčių“ dalyvių kūrybos potencialas bei individualus literatūrinis charakteris“, - tada pasakojo festivalį organizuojančios asociacijos „Slinktys“ vadovas Juozas Žitkauskas.